12. februar 2012

52/12 - Februar

Nyttårsforsett: 52 turer i 2012 (se nyttårstalen)

Jeg har tenkt å gå tur hver helg i hele 2012. Her er mine fire turforslag for februar:


6. Skitur
Du trenger som regel ikke å dra langt avgårde for å finne snø. Kanskje er du så heldig at du kan ta på deg skiene rett utenfor døren og legge i vei? Hvis ikke finnes det sikkert en ås eller fjelltopp i nærheten du kan oppsøke. Det trenger ikke å være ferdigtråkket spor, lysløype, brushytte og parkeringshus i nærheten. Det enkle er ofte det beste. Husk sitteunderlag og varm drikke.

7. Morsdagstur med kake
Morsdag er en fin anledning til å ta med kake på tur. Du bør kanskje ikke velge den bløteste kremkaken, og det kan være lurt å putte den i en stor boks (isboks funker). Kaffe og saft er fint til en sånn tur, og finn gjerne et turmål der det er benker og bord.

8. Bolletrollet-tur
En søndag rundt 19. februar pleier Bolletrollet å legge ut en stor pose med boller til turfolk. Turfolk pleier derfor å ha med seg krem og syltetøy på tur akkurat denne dagen, i tilfelle de finner boller. Og de kan gjerne ha med et skattekart også, eller en GPS, som ungene kan bruke for å finne bollene. Etterpå kan alle spise fastelavensboller og sende en vennlig tanke til Bolletrollet.



9. Skulp-tur
Mange kunstverk er barnefennlige og innbyr til lek og fantasispinn. Denne flotte kaninen står ved bybanen, rett ved Store Nesttunvann litt nord for Nesttun stasjon. Den er et fint turmål. I helgene er det gratis å parkere i det nye p-huset ved Statoil (sjekk for sikkerhets skyld), ellers går det både busser og baner til Nesttun. Andre barnevennlige skulpturer er dragen bak Sparebanken Vest i sentrum, og Flytesteinen på Rådalslien skole (se kart).


Vis 52/12 i et større kart

God tur!

(Dette er en blogg. Bruk kommentarfeltet.)

1 kommentar:

Dnort sa...

Gode tips. Likte spesielt det om bolletrollet.