31. desember 2011

52/12 - Januar

Nyttårsforsett: 52 turer i 2012 (se nyttårstalen)

Jeg har tenkt å gå tur hver helg i hele 2012. Her er mine fem turtips til gøye turer i januar:


1. Huletur
Når det er surt og kaldt ute, er det tid for å trekke seg inn i en hule. Vi har funnet en flott hule på Stend, der liker vi å sitte og spise matpakken vår.

2. Juletrefest i skogen-tur
Skogen er full av trær, og noen av dem kan brukes som juletre. I stedet for å ta treet med hjem, kan dere ta med litt pynt ut i skogen. Heng opp noen kuler og girlandere på juletreet, og gå rundt treet og syng julesanger. Trekkspill passer bra til. Etterpå er det julebrød, julekaker og julebrus til alle.

3. Park-tur
Skogen er fin, men parker er også OK. Ta med matpakke og termos, og finn en god park i nærheten. I Bergen/Fana kan jeg anbefale Nordnesparken, Gamlehaugen og Fana kulturpark.

4. Aketur
Unger elsker å ake. Voksne også, hvis de tør å prøve. Ta med alt dere har av akeutstyr, kle dere godt, og finn en bakke med snø. Gode akebakker ligger langt borte fra bilveier og vann. I Fana kan du prøve disse akebakkene:


Vis Akebakker i Fana i et større kart

5. Det hemmelige landet-tur
Vi har et hemmelig land. Mellom bilveier, butikker og hus ligger det en liten skog. For å komme dit må vi gå over en liten bro. Der ligger Det hemmelige landet, med høye eiketrær og en buldrende foss. Hvis du vil sjekke hvor Det hemmelige landet ligger, kan du studere kartet under.


Vis 52/12 i et større kart

God tur!

Dette er en blogg. Bruk kommentarfeltet!

Ingen kommentarer: