11. februar 2010

ABC: Underholdning

Det ligger stor underholdning foran oss de nærmeste ukene. Jeg snakker om sport på tv. Jeg har ikke tv, og er ikke engang interessert i langrenn, skiskyting og langbaneløp på skøyter. Men her er det mer å hente...

Nrk.no sender for første gang alle olympiske øvelser direkte på internett. De ligger der også i reprise hvis du vil se sport når det passer døgnrytmen din best. Og hvis du er lei av nisjeidretter der kun en håndfull nasjoner klarer å yte nordmenn noenlunde motstand, bør du benytte anledningen til å se mer av disse fem idrettene:

1. SkeletonSkeleton er aking på klink is i 140 kilometer i timen, med hodet først. Sporten er kun for de tøffeste av de tøffe, og er heller ikke særlig publikumsvennlig. Men på tv er det kjempetøft!

2. KortbaneløpLangbaneløp er en idrett uten spenning. Kortbaneløp er underholdningsvarianten. Kanskje du husker australske Steven Bradbury fra OL i Salt Lake City i 2002? Han vant semifinalen på 1000 meter kortbaneløp, etter at alle foran ham falt. Det samme skjedde i finalen. Herlig sport med spenning til siste slutt!

3. FreestyleFreestyle er akrobatikk av ypperste klasse. Det konkurreres i tre øvelser. Kulekjøring, som du ser i filmen over. Skikross, som du ser i filmen under. Og hopp, som kun består av ett enkelt hopp. Alle tre er tøffe, velg den øvelsen som frister deg mest.4. SnøbrettI snøbrett konkurreres det i tre øvelser. Du ser verdens kanskje to beste Halfpipe-kjørere i filmen over, Shaun White og Kevin Pearce. Sistnevnte ble skadet i en konkurranse på nyttårsaften og deltar derfor ikke i OL, dermed bør Shaun White klare å forsvare gullet han tok i Torino. Øvelsen under heter Cross og er en god del mer spennende enn 10.000 meter på skøyter...
5. Curling

Hvis du synes det ble for mye action i de fire første øvelsene jeg presenterte, bør du sette deg godt til rette i godstolen og nyte et par curlingkamper. De varer noen timer og deltagerne blir ikke akkurat svette, men det er både spennende og imponerende det de holder på med. En dyktig spiller kan sende en stein på 19,1 kilo 45 meter bortover isen, og få den til å stoppe midt i boet. For å få flest mulig poeng veksler lagene på å legge opp steiner foran boet (guarder), slå ut motstanderens steiner fra boet eller å legge seg rett foran en annen stein for å unngå å bli slått ut selv.Jeg synes sportshelger på nrk pleier å være ganske kjedelige greier, men nå vises det endelig spennende sport i to uker fremover. La lekene begynne!

Og husk, alle øvelsene vises på nrk.no. Velkommen til den nye måten å velge tv-underholdning på!

Dette er bokstav nummer 21 i Petunias blogg-ABC

16 kommentarer:

JULIEK sa...

Ja jeg skal se ja : )

HildeS sa...

Oh yes. Jeg skal se masse OL - på tv.
Er sykmeldt også så jeg skal nok få med meg alt mitt hjerte begjærer.. Skiskyting er jo så spennende at man kan få hjertestans på det verste..
Jeg gleder meg.
Let the games begin.

linsky sa...

Jeg kommer til å se på en god del tror jeg. :-)

Petunia sa...

Det kommer til å bli noen timer med tv stitting fremover, ja. Beina på bordet, PC i fanget og sport på TV. Blir ikke bedre enn det etter en dag ute i skisporet;)
Me jeg synes de kunne lagt den ene OL uken til vinterferieuken....

TorAa sa...

Blir nesten litt utidig med så mye TV-galskap de kommende uker.

Det gjelder å velge.

ha en trivelig helg

Maria sa...

Här laddas det för fullt inför OS på tv:n. Älskar att tittar på idrott på tv, så det blir två fullspäckade veckor med mycket tid framför tv:n.
Trevlig helg!

drengen sa...

Her og blir det nok mer TV-titting enn normalt, og jeg vet hva jeg vil se.
Riktig god helg!

Sommertid sa...

Ja, nå er det like før startskuddet går - og mange deltakere skal vise hva de kan. Heia Norge !
Her blir det en blanding av vanlig tv og nett tv..
og noe internett surfing.

Maria sa...

Ja då är det dags att förbereda sig..mycket tv-tittande framöver.
Fint inlägg:)
Ha en fin dag!

Living next to me sa...

huff ja den sporten noen ganger lurer jeg på hvor mange ekteskap den og tv,n har ødelagt . Jeg har min form for OL er med på en OL along...som sikkert ikke sier deg noe som helst . inponert over at du ikke har tv ikke rart du og barna dine har fnatasi langt over det vanlige . me like ...ha en fornydelig OL på pc..
Å ja fikst løst,det var jo det jeg kom for å skrive;O) F

Unknown sa...

For meg er dette ikke underholdning, men tortur.... utrolig kjedelig. Klare bare ikke å bli revet med uansett hvor mye jeg prøver. Men det er jo godt at noen finner glede i dette og kan se på tv mens den er proppet av dette. ;-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

her går det på reservebatteri, så jeg får komme tilbake senere for å se filmene!
Go´hælj!
og lykke til med OL!

Henny sa...

Jeg synes, at underholdning er et godt bud på u. Til gengæld føler jeg mig ikke underholdt af sport. Men det er da muligt, at vi skal se lidt vinter-ol, min mand kommer nemlig fra Vancouver.

Ellen sa...

Veldig bra og aktuell løsning av U'en. Jeg ser normalt ikke så mye på TV men vinter OL må jeg liksom ha med meg. Ikke alt, bevares, men ski og skiskyting!

Dnort sa...

Hjemme med sykt barn og ser toer bob. Og med det navnet og det faktum at det er to kraftige karer som ligger oppå hverandre, så får jeg en del assosiasjoner...

Nei, svarte de aker jo. Heter det toeraking?

Nissemann sa...

Flinke-Dnort. Ja, det heter toer-aking. De ligger virkelig på fanget til hverandre. Men Skeleton er når de aker med hodet først, jeg synes det er enda mer spektakulært.