15. mai 2009

Norsomt = norsk humor på Twitter

Jeg er en "kvitrer", altså en bruker av Twitter. Jeg kvitrer om politikk, samfunn, filosofi, læring og skole, og litt av privat karakter også - hvis jeg tror det kan ha verdi for noen andre. Du finner mine kvitringer her.

Twitter er et mikroblogg-system der du kan sende ut meldinger på inntil 140 tegn (litt kortere enn en sms) til alle dine følgere. Jeg har rundt 50 følgere, og følger litt færre selv. Mine 50 følgere vil få opp mine meldinger neste gang de logger inn eller oppdaterer siden. De kan svare til meg (så alle kan se) ved å skrive @nissemann i sin melding, da vil også mine følgere kunne se den meldingen.

Twitter er spesielt fint for å slenge ut et spørsmål og få svar fra noen som kan det. Jeg vet at jeg følges av høyst kompetente følgere, derfor bruker jeg Twitter til både å dele ideer og be om respons.

Twitter har et system som heter hashtags. Det vil si at alle som kvitrer om det samme kan legge inn en kode, slik at du som bruker kan lese ulike personers synspunkter om samme sak. Ett eksempel er konferansen "Norsk konferanse for IKT i utdanning og læring", som foregår i Trondheim akkurat nå. Et twittersøk på #nkul gir en fin liste over synspunkter fra deltagere på konferansen.

I dag har jeg laget en ny #hashtag, nemlig #norsomt. Jeg håper dette kan bli en samlebetegnelse på norsk humor på Twitter, og anbefaler deg til å merke morsomme kommentarer med #norsomt neste gang du kvitrer. Det finnes allerede en #hashtag for Twitteratur, nemlig #twl.

Og nei, du trenger ikke en egen Twitterkonto for å lese andre sine kvitringer. Men du må ha en egen konto for å få satt opp en liste over kvitrere du vil følge med på. Du trenger selvsagt ikke å kvitre selv for å følge med på andre, og hele greia er selvsagt gratis.

Kvitres?

3 kommentarer:

vibeke sa...

Kanskje.

Minneapolise sa...

Jeg liker ordet, men tenker automatisk på typisk norske ting som er morsomme når man ser dem fra utsiden. Ting vi tenker på som normalt som er morsomt satt i perspektiv :)

Nissemann sa...

Ikke dumt, Minnea. Foreløpig er det kun jeg som bruker denne hashtagen, men hvem som helst er jo fri til å bruke den til hva de vil.