18. februar 2007

Nissemann trekker i trådene

For et par uker siden skrev Nissemann at BT-redaktør Olav Kobbeltvedt var inspirert av Nissemann.com da han skrev sin artikkel om Helen Bjørnøy og avstanden fra Mongstad til Kyoto. Nå har enda en person avslørt at det er Nissemann-bloggen som styrer deres handlinger.

To ganger har Nissemann påpekt det underlige i familien Poirées prioriteringer. Første gang i mars 2006 da fru Liv Grete la opp for å prioritere familien. Ingen medier stilte spørsmålet om hvorfor Raphael fortsatt prioriterte karriæren... Andre gang var da Raphael gikk en stafett dagen etter at hans andre datter var født. Hans bidrag til fødselene og barseltiden var en lapp på rumpen...
Nå viser det seg at minst en i familien Poirée leser Nissemann.com, og at blogging nok en gang kan forandre samfunnet. For nå har Raphael funnet ut at en lapp i rumpen er et dårlig bidrag til familielykken, og lagt ski og gevær på hylla ved siden av fruen sitt utstyr. Nissemann gratulerer.

Misforstå meg rett: Denne posten er ikke kritikk mot andre familiers prioriteringer. Alle kan planlegge og gjennomføre sine liv akkurat som de vil for min del. Men når et ektepar begge driver idrett i verdenstoppen, og fruen legger opp for å prioritere familien, er det lov å stille spørsmål rundt likestilling i samfunnet. Og når en blivende far flyr rundt i skogene i mellom-Europa mens fruen ligger i Fusa med rier, synes jeg at papparollen kan diskuteres i mediene. Og utover dette synes jeg familien Poirée virker som en svært hyggelig familie, så nå har jeg tenkt å la dem leve sine liv i fred.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tipper Hr. Poiret ba pent om å få gå en sesong til. Og at fruen lot ham gjøre det, vel vitende om at hun da ville ende opp med en mann hun kan plage resten av livet med dette.

Raphael "Kjære, tenkte jeg skulle stike ut med gutta en tur, Et år siden nå..."

Liv-G "Ja, berre gå du. Eg e no vant med å vera åleina...snufs..."

Raphael "Sukk..... Har visst glømt å pusse pokalen i dag. Tror jeg blir hjemme."

Nissemann sa...

:o) Godt å ha en Pappa som Passer På...

Anonym sa...

He he, joda vi passer på så det holder...