1. september 2006

Cupfinale på Bislett

Norsk kvinnefotball har klart det Vålerenga har ønsket seg i en årrekke: Flytte kampene fra Ullevaal til Bislett. Det er vel bare en gang i året det er kvinner på Ullevaal-gresset, og det er i denne cupfinalen. Den spilles lørdagen før gutta spiller sin finale. Neste sesong skal derimot landslaget for menn spille hjemme på Ullevaal fra mars til november. For å skåne gresset har altså NFF flyttet denne ene kampen til naboplenen. Og så blir det rabalder, både på kvinnefotball.no og i flere nyhetsmedier.

Ullevaal stadion har en kapasitet på 25 572 tilskuere. Det er suverent størst i Norge, og få lag klarer å fylle stadion. Det klarer landslaget, Vålerenga og Lyn*. Dessverre ingen kvinnelag, ikke engang landslaget. Det skyldes ikke diskriminering, men manglende publikumsinteresse. Det er ikke fordi kvinnefotball er kjedelig å se på, mange andre idretter sliter også med dårlig publikumsappell.

Norges største stadion bør brukes til de kampene der kapasiteten utnyttes best. Cupfinaler med 7 000 tilskuere kan for min del spilles på Marienlyst i Drammen. Det viktigste for slike viktige kamper er tross alt at gressmatten er best mulig, ikke at det er 20 000 tomme seter som ramme rundt kampen.

Slik så forresten spillerne ut etter 120 minutter på Ullevaal i november i fjor:Tenk deg at herrenes cupfinale (utsolgt kamp) og den siste EM-kvalikkampen til herreelandslaget (avgjørende internasjonal kamp) skal spilles på samme gress etter dette gjørmebadet...

(Bloggenestor Esquil påstår at menn kommenterer fotballposter, mens kvinner kommenterer poesi. Håper dette ikke stemmer, debatt ønskes velkommen.)

* Lyn fyller Ullevaal en gang i året, når de møter Vålerenga

6 kommentarer:

Ottar sa...

Jeg kan bare ikke unngå å kommentere...og jeg blir flau over å være av samme kjønn som de sytepavene som spiller kjedelig fotball. Uff uff tenk så leit å ikke få spille på den STOOORE stadion med alle de tomme setene... uff uff nei dette må nok meldes til likestillingsombudet eller hva det nå heter.Uff uff så synd det er på oss damer..Jaja.. godt for likestillingsombudet å få en sak å gnage litt på igjen. Har blitt færre av disse etter 90-tallet. Nei... fy skam fotballjenter...

Nissemann sa...

Kvinnefotball er ikke kjedelig, men de har et lite problem ved at bredden i idretten tømmes av kvinner som prioriterer familien fremfor idretten. Sånn som når Liv Grete reiser hjem til Hålandsdalen for å prioritere familien. Har ikke Raphael familie?

Nissemann sa...

En ting til forresten: Fotballforbundet har prioritert hensynet til gressmatten og herrekampene, slik at både herrer og damer skal få spille på best mulig gressmatte ved landskamper og cupfinale. Det er ikke NFF som bør innklages til likestillingsombudet, men publikum. Eller kanskje heller markedsansvarlige i klubber og forbund, sponsorer, mediefolk og andre som ikke prioriterer kvinnefotball.

Hilsen Nissemann - som har sett flere kvinnecupfinaler på TV, deriblant fjorårets. Høydepunktet var i 1995, da Sandviken slo Trondheims-Ørn 3-2.

Ottar sa...

Nei nei nei... kan desverre ikke si meg enig. Kvinnefotball er kjedelig. Men så har du det motsatte når det gjelder håndball - der er det mer moro å se på damene, for det går i akkurat passe tempo til at man får med seg hvor ballen er til enhver tid. Herrehåndball går sykt fort unna... BLir sånnn oj - mål - oj - andre laget fikk mål svosj svosj...

Nissemann sa...

Enig med deg om herrehåndball i alle fall. Det er ekstremsport! Og å stå i mål er langsomt selvmord. Har sett toppkeepere som hopper unna ballen med vilje flere ganger. Og jeg forstår dem...

Anonym sa...

Synes heller Ullevål bare skal brukes til spesielle anledninger og ikke til seriespill.

Og enhver cupfinale er en spesiell anledning. Om tribunene fylles til randen eller ikke bør ikke være saken her.