2. juli 2006

Angrepene mot Sverige fortsetter

Norske militærstyrker fortsetter angrepene mot de svenske byene Strømstad, Kungshamn og Uddevalla.

Angrepene ble utløst etter at en nordmann på handletur ikke vendte hjem som planlagt tirsdag i forrige uke. Natt til torsdag kom første angrepsbølge, der raketter skutt ut fra Halden og Fredrikstad rammet strategiske broer og veier i Strømstad-området. I morgentimene torsdag gikk marinesoldater i land i Strømstad havn og gjennomsøkte flere boligområder på jakt etter lokalpolitikere. Flere titalls personer skal ha blitt bortført.


Rådhuset i Strømstad sto i brann i morgentimene torsdag. I forgrunnen ses norske elitesoldater.

Natt til lørdag kom andre angrepsbølge, som også rammet byene Kungshamn og Uddevalla. Rakettene rammet flere jernbanelinjer og flyplasser, for å hindre kidnapperne i å frakte den savnede nordmannen ut av området. 330-skvadronen fra Rygge lufthavn fraktet inn soldater fra Telemark Bataljon, som arresterte ordførerne i begge byene pluss flere ledende politikere.


Natt til lørdag slo en rakett ned i denne boligblokken i nærheten av jernbanestasjonen i Uddevalla. Det er meldt om sivile tap, men flere kilder opererer med ulike tapstall.

Svenskene truer med å angripe flere norske mål dersom aksjonene fortsetter. Planlagte arrangementer som neste års Big Brother og sommerens landskamp i kappgang er avlyst.

Flere land har kritisert den norske maktbruken i disse målrettede operasjonene, mens USA har gitt sin tause støtte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Denne likte jeg.
Endelig fikk svenskene som fortjent...

PS. Nabofolk som kriger er desverre utrolig vanlig. Vi er bare heldige som har kriget oss ferdige med våre naboer.

Men en liten borgerkrig mkunne jo vært gøy. Og jeg vet hvem jeg skal sikte på!